Μια σχολική χρονιά γεμάτη δράσεις, ενέργεια και παραγωγικότητα ολοκληρώθηκε με μια εντυπωσιακή εκδρομή των μαθητών και των μαθητριών που συμμετείχαν στα πολιτιστικά προγράμματα του σχολείου.

Λίγο πριν το Πάσχα η διευθύντρια του σχολείου μαζί με τους εκπαιδευτικούς που ήταν υπεύθυνοι των προγραμμάτων “Ανθρώπων έργα”, “Νήμα μνήμης” και “Ιστορική και περιβαλλοντική αξία του τόπου μου” διοργάνωσαν υποδειγματικά μια εκδρομή με προστιθέμενη παιδαγωγική, μαθησιακή και κοινωνική αξία. Μια εκδρομή που, πέρα από τον καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα, έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να αυτενεργήσουν μέσα σε πλαίσια, να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες, να συγχρωτιστούν με τους συνομηλίκους τους σε ένα διαφορετικό περιβάλλον και να εγγράψουν στο “σκληρό δίσκο” της μνήμης τους εμπειρίες και παραστάσεις που θα τους συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Η εκδρομή είχε ως επίκεντρό της τη Ρουμανία. Με αφετηρία την πρωτεύουσα Βουκουρέστι, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν φυσικά και ιστορικά μνημεία άλλων χωρών και να τα συνδέσουν με στοιχεία του ελλαδικού χώρου. Αξιοθέατα όπως το παλάτι του Κοινοβουλίου, η αψίδα του θριάμβου, το θερινό ανάκτορο του Καρόλου, η μαύρη εκκλησία στο Μπρασώβ και το εμβληματικό κάστρο του κόμη Δράκουλα ήταν κάποιοι από τους σημαντικότερους σταθμούς αυτής της εκδρομής. Επιστέγασμα αυτής της πολύ όμορφης διαδρομής ήταν, χωρίς αμφιβολία, η παρακολούθηση της εντυπωσιακής παράστασης όπερας “Ο χορός των μεταμφιεσμένων” του Τζουζέπε Βέρντι, που αποτέλεσε για εκπαιδευτικούς και μαθητές μια μοναδική εμπειρία.

Οι συνοδοί της εκδρομής κ. Ζήση Σ., κ. Μαντέχου Μ., κ. Χαβατζανίδου Κ., κ. Ζάρρα Σ και ο κ. Μπαβέλης Κ. θέλουν να εκφράσουν τα θερμά τους συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς τους για την άψογη συνεργασία τους. Άλλωστε, η χαρά που εισέπραξαν όλοι οι εκπαιδευτικοί από τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν, αποτελεί, ίσως, τη σημαντικότερη κινητήρια δύναμη για να συνεχιστούν και να εμπλουτιστούν αντίστοιχες δράσεις και την επόμενη χρονιά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο