Την Πέμπτη 4 Απριλίου στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικής Φιλοζωίας επισκεφθήκαμε με δύο τμήματα της τρίτης τάξης του σχολείου μας το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του φιλοζωικού συλλόγου Adespotoulia Xanthis. Στόχος μας ήταν να ενημερωθούν τα παιδιά για τη δράση του συλλόγου, να έρθουν σε επαφή με τα ζώα, να συνεισφέρουν με το δικό τους τρόπο στην προσπάθεια δωρίζοντας τροφές και να ευαισθητοποιηθούν για τη σημασία του εθελοντισμού. Η επίσκεψη ήταν αναπάντεχα γεμάτη έντονα συναισθήματα για όλους.

Τα λόγια των παιδιών είναι ενδεικτικά:

” Μια επίσκεψη στο καταφύγιο μπορεί να σου αλλάξει την οπτική στο θέμα της κακοποίησης ζώων […] Οι άνθρωποί του δουλεύουν σκληρά για τα κακοποιημένα ζωάκια δίνοντάς τους ό τι πιθανώς στερήθηκαν και αξίζουν!” Έλενα Χ.

“Το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται τα σκυλιά είναι περιποιημένο και καθαρό…” Σοφία Τ.

“Πέρασα φανταστικά, γιατί γνώρισα πολλούς μικρούς φίλους, έδωσα και πήρα αγάπη!” Μάριος Τ.

“Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, τα ζωάκια μας υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και αγάπη. Οι άνθρωποι του συλλόγου ήταν καλοσυνάτοι και ευγενικοί μαζί μας. Παλιότερα υιοθέτησα κι εγώ ένα σκυλάκι, που φροντίζω και λατρεύω!” Ελένη Ι.

“Πάλι καλά που υπάρχουν αυτοί οι χώροι, για να δώσουν σε κάποια πληγωμένα ζώα την αγάπη που δεν είχαν νιώσει ” Αντιγόνη Π.

” Ήταν μια υπέροχη μέρα, δώσαμε και πήραμε αγάπη που όλοι χρειάζονται…” Κωνσταντίνα Χ

Ευχαριστούμε πολύ τις κυρίες του συλλόγου, που μας υποδέχθηκαν και μας ξενάγησαν στο χώρο και την υπεύθυνη, κ. Άννα Μαρία Ζαφειριάδου για τα όμορφα λόγια προς τα παιδιά μας!

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο